Grote zorgen bij noodlijdend Telstar: 'Kan niet nog een jaar, dan valt de club om'

Grote zorgen bij noodlijdend Telstar: 'Kan niet nog een jaar, dan valt de club om'

09-06-2019 16:26
62

Cultclub Telstar zit in de problemen. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg moet deze zomer fors bezuinigen. Het spelersbudget van Telstar wordt verlaagd van 835.000 euro naar 610.000 euro. Volgens technisch directeur Piet Buter is dit 'veruit het laagste budget' van de competitie. 

In gesprek met het Noordhollands Dagblad erkent algemeen directeur Pieter de Waard dat het code rood is in Velsen-Zuid. "We hebben de afgelopen twee seizoenen te optimistisch begroot. Er is minder geld binnengekomen dan verwacht. Daardoor is er twee seizoenen achter elkaar te veel geld uitgegeven. Dat kunnen we niet nog een jaar doen, dan valt de club om", legt hij uit.

Wedden

Meer odds

"Daardoor hebben we helaas contracten moeten beëindigen binnen de organisatie. Tijdelijke contracten zijn niet verlengd. Dat gaat om drie overeenkomsten. We zijn ervan overtuigd dat we de club op deze manier gezond maken. We hebben voor hetere vuren gestaan."

Deze week werd bekend dat Telstar-trainer Mike Snoei naar De Graafschap verkast. Voor hem ontvangt de club een afkoopsom.