La Repubblica: AS Roma moet 50 miljoen euro ophoesten voor 'regista' van Ajax

La Repubblica: AS Roma moet 50 miljoen euro ophoesten voor 'regista' van Ajax

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 21:27zo 09-06-2019 om 21:27

Donny van de Beek is de droomversterking van AS Roma. Dat schrijft La Repubblica zondag. Paulo Fonseca, binnenkort gepresenteerd als trainer van Roma, heeft laten blijken dat hij Ajax-uitblinker Van de Beek als de perfecte 'regista' voor zijn middenveld ziet. 

Italiaanse media voorspellen dat Fonseca - nu nog aan het roer bij Shakhtar Donetsk - binnen een paar dagen wordt gepresenteerd in Stadio Olimpico. De Portugese coach zou bij de leiding van Roma al een verlanglijstje hebben ingediend. Van de Beek, dit seizoen een van de grote uitblinkers van Ajax, wordt gezien als een absolute droomversterking. Van de Beek moet als regista - vrij vertaald: spelverdeler - het voetbal van de ploeg vorm gaan geven. 

Of hij ook daadwerkelijk haalbaar is voor de nummer zes van de Serie A, moet nog blijken. La Repubblica heeft vernomen dat Ajax zeker 50 miljoen euro verlangt voor Van de Beek. Dat lijkt wat aan de hoge kant, nu Roma zich niet heeft weten te plaatsen voor de Champions League. Sowieso krijgt de werkgever van Rick Karsdorp en Justin Kluivert concurrentie van grote clubs uit Engeland, Duitsland en Spanje. 

Van de Beek heeft in Amsterdam een contract tot medio 2022. 

Poll

Is AS Roma een mooie club voor Van de Beek?

(2821 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws