Van Dijk legt vinger op zere plek na nederlaag: 'Misschien sneller rondspelen'

Van Dijk legt vinger op zere plek na nederlaag: 'Misschien sneller rondspelen'

09-06-2019 22:58
39

Direct na het laatste fluitsignaal van Portugal-Oranje (1-0) vond aanvoerder Virgil van Dijk het 'lastig' om de vinger op de zere plek te leggen. Een ongeïnspireerd Nederland speelde zondagavond in Porto een matige finale tegen het gastland. 

"Het is lastig om te zeggen waarom het vanavond niet lukte", aldus de Liverpool-ster, in een eerste reactie voor de camera van de NOS"Ik denk dat we de mogelijkheden hadden. Het was een open wedstrijd, denk ik, met veel ruimte en grote gaten."

"We wisten dat zij zou inzakken, zouden wachten op onze fouten. Het is balen dat je verliest. We wilden hier graag die cup pakken. Maar goed, we moeten trots op onszelf zijn."

Van finalestress was volgens hem geen sprake in het Oranje-kamp. "Nee, ik denk dat iedereen zich heel goed heeft voorbereid. Er was geen stress. Misschien hadden we de bal sneller moeten rondspelen, van kant naar kant. En de kleine mogelijkheden die je hebt, die moet je benutten. Het is jammer dat we hier met lege handen staan."

Ondanks de nederlaag is Van Dijk optimistisch voor de toekomst. "Ik ben nooit negatief naar mijn team. We maken grote stappen als team, zowel in als buiten het veld. Dit mag onze ontwikkeling niet verpesten. We gaan door en we zullen ons maximaal voorbereiden op de kwalificatie."