Frenkie de Jong niet met lege handen op vakantie: prijs na Nations League-finale

Frenkie de Jong niet met lege handen op vakantie: prijs na Nations League-finale

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 23:18zo 09-06-2019 om 23:18

Het Nederlands elftal verloor de finale van de Nations League tegen Portugal, maar Frenkie de Jong gaat niet met lege handen op vakantie. Hij is uitgeroepen tot 'Best Young Player' van de Nations League-eindronde.

Dat maakt de UEFA zondagavond bekend. De Jong werd uitgeroepen tot grootste talent na de verloren eindstrijd van Oranje tegen Portugal in Estádio do Dragão van FC Porto (1-0). Afgelopen donderdag werd de middenvelder al verkozen tot beste speler van de halve finale tegen Engeland (3-1).

'Blijft verbetering vertonen als jonge speler en zijn ontwikkeling gedurende dit toernooi zal hem helpen weer volwassener te worden. Kende een goed toernooi voor een jonge speler', verklaart David Moyes, de zogeheten 'Technical Observer' van de UEFA. Spelers die geboren zijn na 1 januari 1996 kwamen in aanmerking voor de prijs.

De Portugees Bernardo Silva is uitgeroepen tot beste speler van de eindronde van de Nations League. Zijn landgenoot Cristiano Ronaldo werd topscorer met drie doelpunten. Hij maakte die treffers afgelopen woensdag tijdens de halve finale tegen Zwitserland: 3-1.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws