De Jong kritisch na teleurstellend optreden: Ik deed het ook niet goed genoeg

De Jong kritisch na teleurstellend optreden: "Ik deed het ook niet goed genoeg"

09-06-2019 23:29
19

Frenkie de Jong is niet tevreden over wat het Nederlands elftal zondagavond heeft laten zien tegen Portugal. De middenvelder van het Nederlands elftal steekt de hand in eigen boezem na de verloren Nations League-finale. 

De ploeg van Ronald Koeman kwam moeizaam tot kansen. "Zij hielden het goed compact, wij deden het in de opbouw vandaag niet goed genoeg", concludeert De Jong na afloop in gesprek met de NOS. "Ik deed het ook niet goed genoeg. Ik had vandaag wel meer kunnen doen. Ik heb te weinig een man meer-situatie gecreëerd, een oplossing gevonden tussen de linies in."

Wedden

Meer odds

Toch heeft Oranje zich weer laten zien op het wereldtoneel, weet de toekomstig middenvelder van FC Barcelona. "We hebben laten zien dat we er zijn, iedereen houdt weer rekening met Nederland. We hebben grote landen verslagen en ervaring opgedaan met halve finales en finales. We moeten ons nog kwalificeren voor het EK, maar dit nemen we zeker mee."

Of De Jong blij is dat het er nu op zit voor dit seizoen? "Het was een lang seizoen, maar ook heel mooi dus het is snel gegaan. Maar nu de vakantie is aangebroken is dat ook wel lekker."