Koeman: Laten we hopen dat we de komende jaren voorin meer krijgen

Koeman: "Laten we hopen dat we de komende jaren voorin meer krijgen"

09-06-2019 23:42
81

Ronald Koeman hoopt in de toekomst meer keuzemogelijkheden te krijgen in de voorhoede. Het ontbrak in de Nations League-finale tegen Portugal onder meer aan creativiteit, concludeert de Oranje-bondscoach.

"Verdedigend en op het middenveld staat het goed. Laten we hopen dat we de komende jaren voorin meer krijgen. Dan winnen we aan creativiteit", vertelt Koeman na de 1-0 nederlaag aan de NOS. "Je ziet dat er wel een aantal spelers aan zit te komen voor de aanval, maar het niveau voor Oranje is iets anders dan af en toe een wedstrijd in Nederland spelen."

De bondscoach spreekt van een 'frustrerende wedstrijd' tegen Portugal. "Dat ligt aan de tegenstander, maar we waren ook heel onnauwkeurig. Af en toe speelden we de lange bal, terwijl dat helemaal niet kon. We hadden veel langer balbezit moeten houden. Portugal liep alle ruimtes dicht en heeft goede verdedigers. We hadden top moeten zijn, maar dat waren we niet."

Koeman zag dat Portugal het op cruciale momenten anders aanpakte dan Oranje. "Na de 1-0 kwamen ze er slechts op bepaalde momenten nog uit en dat deden ze heel slim, door bij een duwtje bijvoorbeeld te gaan liggen. Daar kunnen wij in Nederland nog iets van leren, al zijn wij niet zo", besluit hij.