Gefrustreerde Cillessen slaat terug: 'Beetje moe van de Nederlandse media'

Gefrustreerde Cillessen slaat terug: 'Beetje moe van de Nederlandse media'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 00:30ma 10-06-2019 om 00:30

Jasper Cillessen is not amused door de kritiek naar aanleiding van de Portugese treffer in de finale van de Nations League. In gesprek met FOX Sports slaat de doelman van het Nederlands elftal terug.

Cillessen ging niet vrijuit bij de 1-0 van Gonçalo Guedes, maar was na afloop absoluut niet van plan het boetekleed aan te trekken. "Ik zag de bal vrij laat, omdat Denzel Dumfries en Daley Blind er nog voor stonden. Hij schiet ook hard", analyseert de doelman van FC Barcelona, die zijn vijftigste interland speelde.

De kritiek op zijn prestaties vindt Cillessen veel te ver gaan. "Daar zijn we in Nederland heel makkelijk in. Ik heb net ook wat berichten gehad; in de Nederlandse media wordt er natuurlijk een hoop geroepen en daar word ik een beetje moe van. Ik zie hem vrij laat en hij schiet de bal hard. Dat is het enige wat ik op dit moment gezien heb. Maar goed, daar zijn we in Nederland altijd lekker makkelijk in."

Cillessen werd na Nederland - Engeland (3-1) ook al verweten dat hij niet meer deed bij de strafschop van Marcus Rashford. "Ik zal netjes blijven: daar word ik een beetje moe van. Ik blijf netjes. Ik vind het altijd wel heel makkelijk gezocht, want als je de laatste strafschoppen van Rashford bekijkt, dan is het makkelijk wat er allemaal geroepen is. Daar houd ik niet van."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws