Kraay en De Boer: We mogen toch wel concluderen dat dit een grove fout is?

Kraay en De Boer: "We mogen toch wel concluderen dat dit een grove fout is?"

10-06-2019 06:52
30

Jasper Cillessen moet niet klagen over de kritiek aan zijn adres. Dat vinden Hans Kraay jr. en Ronald de Boer, nadat de Oranje-doelman in de fout ging tegen Portugal.

Gonçalo Guedes kroonde zich in de tweede helft van Portugal - Nederland tot matchwinner door Cillessen te kloppen. Na afloop werd de 1-0 hem aangerekend, tot zijn eigen frustratie. "Weet je, wij hebben gezegd dat hij (tegen Engeland, red.) al in de hoek lag voordat de penalty genomen was. Daar staan we nog steeds achter. Ik wel in elk geval", aldus Kraay bij FOX Sports.

"Cillessen is een uitstekende keeper en dusdanig goed dat hij goed is om op de bank zitten. Dat vindt Ronald Koeman, dat vinden wij allemaal. Maar we mogen toch wel concluderen dat dit een grove fout is?"

De Boer vindt dat Cillessen zich niet zo moet laten kennen. "Je hebt toch specialisten? Van Hooijdonk zat vaak bij het Nederlands elftal en speelde zelden. Maar als er een vrije trap werd gegeven en hij stond erin, dan mocht je niet aan de bal komen. Zo is dat ook met keepers. Je hebt keepers die goed penalty's kunnen stoppen. Het is helemaal geen schande dat je dan gewisseld wordt, maar Cillessen doet dan toch een beetje zo: nou, ik mocht blijven staan."