Ricksen kondigt vanuit bed 'laatste avond' aan in hartverscheurende video

Ricksen kondigt vanuit bed 'laatste avond' aan in hartverscheurende video

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 07:35ma 10-06-2019 om 07:35

Het gaat niet goed met de gezondheid van Fernando Ricksen. De benefietavond van eind juni in Schotland wordt zijn laatste, zo laat de oud-international weten.

Ricksen (42) zit in de laatste stadia van ALS, een ongeneeslijke en progressieve ziekte die leidt tot spierzwakte en verlamming. In een video die hij zondagavond op Twitter zette, laat hij weten dat de benefietavond van 28 juni in Glasgow zijn laatste wordt. "Omdat het heel moeilijk voor mij wordt, zal dit de laatste zijn. Laten we een er een avond van maken om nooit te vergeten", zegt hij.

Ricksen heeft al vijf jaar ALS. Sinds een half jaar leeft hij niet meer thuis in Spanje, maar in een hospice in Schotland. Daar zal hij sterven. Zijn gezondheid is hard achteruit gegaan. Hij zit niet meer in een rolstoel, maar ligt in bed. Behalve zijn ogen kan Ricksen niets meer bewegen. De oud-speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg kan nog wel korte gesprekjes voeren met een spraakcomputer, die hij aanstuurt met zijn ogen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws