'De Oranje-aanvallers stelden zwaar teleur, we hebben het amper over De Jong'

'De Oranje-aanvallers stelden zwaar teleur, we hebben het amper over De Jong'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 08:48ma 10-06-2019 om 08:48

Het Nederlands elftal heeft geen goede indruk achtergelaten in de finale van de Nations League. De aanval met Steven Bergwijn, Memphis Depay en Ryan Babel stelde Shaka Hislop zwaar teleur.

De oud-doelman van Manchester United is tegenwoordig analist bij ESPN. In de studio was hij kritisch op Oranje. "Ze hadden geen antwoord op het iets agressievere Portugal. De aanvallers stelden zwaar teleur. Memphis week steeds uit naar zijkant, maar gooide ballen op goed geluk in de zestien. Bergwijn en Babel voegden ook echt niets toe."

"En wanneer Oranje het middenveld er wat meer bij betrok, vond Portugal daar vrij eenvoudig een antwoord op", vervolgt Hislop. "Portugal deed exact wat het moest doen en ontmantelde Oranje zoals maar weinig ploegen dat recentelijk is gelukt."

De oud-keeper uit Londen vond Portugal een stuk beter spelen dan Nederland. "We hebben het amper over Frenkie de Jong gehad en dat is de verdienste van Portugal. Ze speelden veel positiever dan in 2016, of zelfs dan tegen Zwitserland in de halve finale van een paar dagen geleden. Ze hebben Oranje verstikt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws