Van Halst begrijpt woede Sneijder over 'ode' niet: 'Daar ontkom je niet aan'

Van Halst begrijpt woede Sneijder over 'ode' niet: 'Daar ontkom je niet aan'

10-06-2019 09:54
16

Wesley Sneijder is er niet blij mee, maar vrijdag werd een boek over zijn leven gepresenteerd door auteurs Maarten Bax en René van Dam. Jan van Halst was er als spreker bij en begrijpt de woede bij de recordinternational van het Nederlands elftal niet helemaal.

Sneijder is boos op de auteurs van de biografie, die zonder zijn toestemming werd geschreven. "Als ik Wesley Sneijder zou zijn, zou ik dit boek echt een ode aan mijn carrière vinden", reageert Van Halst bij Ajax Showtime. "Er staan geen onwaarheden in en het is puur een documentatie geworden. Er staan allemaal quotes in."

"Ik heb begrepen dat hij zijn verbazing over het boek heeft uitgesproken, maar als je zo goed bent en zo'n fantastische carrière hebt en één van de beste Nederlandse voetballers bent, dan wordt er over je geschreven. Daar ontkom je niet aan. En als het dan op deze manier gebeurt, dan mag je daar best trots op zijn."

Voor Van Halst was het een belangrijke voorwaarde om de biografie vóór de presentatie al gelezen te hebben. "Ik hecht daar waarde aan, want hoewel je het misschien niet zou zeggen, ben ik een man van fatsoen. Als er allemaal onzin in dat boek staat en ik hier ga zitten om dat boek te verdedigen, dan zou ik me daar achteraf niet prettig bij voelen."