'Geweldige' Neres in basis Brazilië: Dit is precies waarom ik hem heb opgeroepen

'Geweldige' Neres in basis Brazilië: "Dit is precies waarom ik hem heb opgeroepen"

10-06-2019 13:59
41

David Neres koerst af op een basisplaats bij Brazilië tijdens het toernooi om de Copa América. Dat laat bondscoach Tite doorschemeren. In de uitzwaaiwedstrijd tegen Honduras (7-0) bekroonde de Ajax-aanvaller zijn optreden met een doelpunt.

Het was de eerste keer dat Neres in de basis stond bij Brazilië. Hij is de vervanger van de geblesseerde Neymar. De kans lijkt groot dat de 22-jarige Ajacied ook aan de aftrap staat in de eerste groepswedstrijd van de Copa América, aanstaande zaterdag tegen Bolivia.

"David heeft een geweldige wedstrijd gespeeld", reageert Tite bij Globo Esporte. "Toen hij het veld betrad, zei ik: Je hoeft nooit meer toe te kijken. David is in vorm en ik zie dat hij met vertrouwen speelt. Ik geef je nu een beetje aan waar we met het team naartoe werken. Dit is precies waarom ik hem heb opgeroepen."

De Braziliaanse bondscoach heeft een plekje voor Neres ingeruimd naast Manchester City-spits Gabriel Jesus en Richarlison van Everton. Hij krijgt de voorkeur boven Grêmio-aanvaller Everton. De andere tegenstanders van Brazilië in de groepsfase van de Copa América zijn Peru en Venezuela.