'FC Barcelona heeft deal van 80 miljoen euro met Ajax en doet laatste poging'

'FC Barcelona heeft deal van 80 miljoen euro met Ajax en doet laatste poging'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 15:40ma 10-06-2019 om 15:40

FC Barcelona probeert de komst van Matthijs de Ligt vlot te trekken. Dat meldt ESPN maandag, dat spreekt van een 'final push'. De Catalaanse grootmacht wil deze week de onderhandelingen met zaakwaarnemer Mino Raiola een nieuwe slinger geven.

Barça dacht De Ligt in maart zo goed als binnen te hebben, maar een aantal clubs heeft de negentienjarige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal een betere aanbieding gedaan. Bij die clubs hoort ook Paris Saint-Germain. De kampioen van Frankrijk schijnt op dit moment de beste papieren te hebben voor De Ligt.

Volgens ESPN heeft Barcelona het door Ajax geaccepteerde bod van tachtig miljoen euro nog niet verbeterd, terwijl de geschetste contractvoorwaarden ook niet zijn veranderd. De gesprekken met Raiola liggen daardoor ook al weken stil. In de hoop om de transfer tóch nog vlot te trekken, is Barça van plan weer contact op te nemen met het kamp-De Ligt.

De transfersoap vertoont de nodige gelijkenissen met die van Frenkie de Jong. Barça leek in januari achter het net te vissen, nadat PSG en Manchester City de 22-jarige middenvelder financieel aantrekkelijkere aanbiedingen deden. Een Barça-delegatie onder leiding van voorzitter Josep Maria Bartomeu reisde uiteindelijk af naar Amsterdam en wist De Jong te overtuigen.

De Ligt herhaalde na Portugal - Nederland (1-0) dat hij nog geen knoop heeft doorgehakt. De verdediger gaat op vakantie nadenken over zijn volgende stap. Na afloop van de verloren Nations League-finale vroeg Cristiano Ronaldo hem naar Juventus te komen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws