Frenkie de Jong: 'Als je me toen had verteld dat het zo zou lopen had ik getekend'

Frenkie de Jong: 'Als je me toen had verteld dat het zo zou lopen had ik getekend'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 17:18ma 10-06-2019 om 17:18

Frenkie de Jong had niet gedacht dat het seizoen 2018/2019 zo succesvol voor hem zou gaan verlopen. De middenvelder uit Arkel, die volgend seizoen actief zal zijn voor FC Barcelona, benoemt de vele hoogtepunten en twee dieptepunten.

De 22-jarige De Jong stelt veel geleerd te hebben van het afgelopen seizoen. "Dit was mijn eerste volledige seizoen met internationaal voetbal en dergelijke er bij inbegrepen", zegt de middenvelder tegenover De Telegraaf. "Dat is erg leerzaam voor mij geweest. Het was heel erg enerverend ook, als je me van tevoren had gezegd dat het zo zou lopen had ik er zeker voor getekend."

"Voor mij persoonlijk was dit dan ook het mooiste seizoen tot nu toe, maar wel met twee dompers", gaat De Jong verder. "Het verliezen van de Nations League-finale en natuurlijk hetgeen wat er gebeurde in de halve finale van de Champions League. Maar ik heb wel de dubbel gepakt met Ajax en met Oranje laten zien dat we mee kunnen met de grote teams. Niet veel mensen hadden dat verwacht toen de poules bekend werden. Al met al een mooi en positief seizoen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws