Martens schuift 'opvolgster' naar voren: 'Zou beste ter wereld kunnen worden'

Martens schuift 'opvolgster' naar voren: 'Zou beste ter wereld kunnen worden'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 19:16ma 10-06-2019 om 19:16

Lieke Martens ziet dat de aandacht voor de Oranje Leeuwinnen massaal is toegenomen. Zelf is ze het boegbeeld van het vrouwenvoetbal in Nederland, maar ze zou niet jaloers zijn als Daniëlle van de Donk die status overneemt.

"Het is van heel weinig naar heel veel gegaan. Al die commercials, al die media. Het is bijna te vergelijken met de mannen", zegt Martens tegen Voetbal International. "Steeds meer programma's, steeds meer meningen, daar moet je mee dealen. Je bent publiek bezit en mensen hebben altijd een oordeel. Dat is ontzettend snel gegaan en dat is ook meteen de grootse verandering van de afgelopen jaren."

Het leven van Martens veranderde dankzij een goed EK en een transfer naar FC Barcelona, waarna ze ineens de beste speelster van de wereld was. VI schetst dat haar 'gabbertje' Van de Donk straks mogelijk ook op het hoogste podium kan staan. De 26-jarige aanvalster ziet dat niet als een 'belediging'. "Nee, integendeel. Ik voel me niet beter. Ik heb andere kwaliteiten. Het is zo dat op het juiste moment alles samen leek te vallen. Dat had ik ook nooit verwacht."

"Ik vind het niet raar, ik ken haar van kleins af aan", vervolgt Martens. "Het ligt zo dicht bij elkaar. Je wordt Speler van het Toernooi, maar dat doe je vanuit een geweldig team dat een topresultaat behaalt. Ze is een supergoede voetballer en zou ook de beste van de wereld kunnen worden."

De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag om 15.00 uur hun eerste groepswedstrijd op het WK. Nieuw-Zeeland is de tegenstander.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaan de Oranje Leeuwinnen wereldkampioen worden?

(2933 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws