Update: 'Ulderink krijgt slecht nieuws van Go Ahead en wordt geen hoofdtrainer'

Update: 'Ulderink krijgt slecht nieuws van Go Ahead en wordt geen hoofdtrainer'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 20:13ma 10-06-2019 om 20:13

Laatste update: vrijdag 14 juni 2019 om 14:24vr 14-06-2019 om 14:24

Go Ahead Eagles hoopt Andries Ulderink op korte termijn aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Dat meldt Voetbal International. Ulderink was eerder al oefenmeester van Go Ahead en is momenteel werkzaam in Zuid-Afrika.

Go Ahead Eagles is op zoek naar een nieuwe trainer nadat John Stegeman bekend maakte de overstap naar aartsrivaal PEC Zwolle te zullen maken. Volgens het weekblad is de club uit Deventer uitgekomen bij Ulderink, die tussen 2008 en 2011 al de scepter zwaaide op de Adelaarshorst. Club en trainer zouden al contact met elkaar hebben gehad en een hereniging lijkt dus aanstaande.

De 49-jarige trainer is momenteel trainer van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. In het verleden was Ulderink als assistent van trainer Jaap Stam werkzaam bij Reading en was hij eindverantwoordelijke bij AGOVV Apeldoorn, Jong Ajax, De Graafschap en dus Go Ahead.

De ploeg uit Deventer hoorde daags na het knotsgekke nacompetitieduel met RKC dat Stegeman de club zou gaan verlaten. Go Ahead leek op eigen veld promotie naar de Eredivisie af te gaan dwingen, maar een treffer van RKC-middenvelder Stijn Spierings in de laatste minuut dompelde de Adelaarshorst in rouw.

Update 14/06, 14:22 uur: Andries Ulderink wordt niet de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Hij heeft van de club te horen gekregen dat de keus op een ander is gevallen, zo meldt RTV Oost

Ulderink was nadrukkelijk in beeld om in Deventer terug te keren als hoofdtrainer. Hij is momenteel trainer van het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws