'Toen ik terugkeerde bij Ajax had niemand dit verwacht, ook niet van Oranje'

'Toen ik terugkeerde bij Ajax had niemand dit verwacht, ook niet van Oranje'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 20:46ma 10-06-2019 om 20:46

Een seizoen zoals Matthijs de Ligt en Daley Blind dat dit jaar beleefden zal niet zo snel meer voorkomen. Dat beseffen beide Ajacieden zich na de verloren Nations League-finale in en tegen Portugal maar al te goed.

Het seizoen startte voor beide spelers met de voorrondewedstrijden voor Ajax in de Champions League tegen Sturm Graz. "Het was een lang seizoen waarin ik veel geleerd heb", zegt De Ligt erover tegen De Telegraaf. "Ik denk dat ik een stuk of 64 wedstrijden gespeeld heb. Daarin heb ik een ontwikkeling doorgemaakt waar ik heel erg blij mee ben. Al met al was dit een bovengemiddeld seizoen, denk ik."

Daley Blind weet nog goed dat de vlag er heel anders bij hing toen hij in de zomer van 2018 terugkeerde bij Ajax. "Alles bij elkaar heeft het seizoen mijn verwachtingen wel overtroffen. Op het moment dat ik terug naar Ajax ging had niemand verwacht wat we gingen presteren. Datzelfde geldt voor het Nederlands elftal, het presteren tegen Duitsland, Frankrijk en Engeland. Het was een mooi jaar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws