'Isak verhuist naar Spanje en levert Borussia Dortmund zo'n tien miljoen euro op'

'Isak verhuist naar Spanje en levert Borussia Dortmund zo'n tien miljoen euro op'

10-06-2019 21:18
37

Alexander Isak staat op het punt om een contract te tekenen bij Real Sociedad. Dat melden diverse Spaanse media. Na de interland tussen Spanje en Zweden van maandagavond zal Isak naar San Sebastian afreizen voor een medische keuring op dinsdag.

Isak werd al langer begeerd door Real Sociedad en de transfer lijkt volgens Mundo Deportivo nu in een stroomversnelling te komen. De Spaanse krant schrijft dat de jonge Zweed na de interland tussen Spanje en Zweden in Bernabeu, waar Isak op de bank zit, naar San Sebastian zal gaan om daar dinsdag een medische keuring te ondergaan. Als hij die doorstaat ligt er een contract voor hem klaar in Anoeta.

De jonge spits wordt dan overgenomen van Borussia Dortmund, dat volgens Cadena Ser zo'n tien miljoen euro ontvangt voor Isak. De Duitsers hingen dat prijskaartje aan hun pupil na zijn succesvolle halfjaar in de Eredivisie, waar hij namens Willem II dertien keer scoorde in zestien wedstrijden. Daarnaast bereidde Isak ook nog eens zeven treffers van een ploeggenoot voor.