Optreden Cillessen maakt Borst 'boos en onredelijk': 'Riep wat Eric Meijers riep'

11-06-2019 07:43
59

Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst had moeite met de houding van Jasper Cillessen. De doelman uit Groesbeek moest één keer vissen tijdens de Nations League-finale tegen Portugal, maar vond niet dat de inzet van Gonçalo Guedes houdbaar was.

Cillessen liet bovendien weten dat hij zich stoorde aan de Nederlandse media. 'De natie had verloren, maar meneer was persoonlijk gekrenkt', schrijft Borst in zijn column van dinsdagochtend. 'Toen werd ik boos en onredelijk. Ik riep hardop wat Eric Meijers ooit riep.' De 56-jarige Rotterdammer vindt dat 'het slappe linkerhandje' van Cillessen richting de eigen boezem had moeten gaan. 'Jongen toch, was het net na de wedstrijd soms nog te vroeg voor zelfkritiek? Die bal was houdbaar. Hopelijk krijg je het tussen nu en een paar maanden uit je bek.'

Borst is de reservedoelman van FC Barcelona echter 'dankbaar', laat hij op cynische wijze weten. 'Door zijn keepersfout bespaarde hij ons drie kwartier ellende. Want zo was het gegaan: 0-0 na 90 minuten, 0-0 na 120 minuten en omdat bondscoach Ronald Koeman Cillessen had toegezegd dat-ie bij strafschoppen gewoon mocht blijven staan, had Oranje toch verloren.' De bondscoach had een 'Tim Krul-scenario' voorafgaand aan de wedstrijd al uitgesloten, tot onbegrip van Borst. 'Koeman doet het als bondscoach erg goed, maar het is onbegrijpelijk dat hij na 120 minuten geen beroep zou hebben gedaan op een van de reservedoelmannen.'