'Russische topclub bereidt formeel bod voor op Groningen-smaakmaker Doan'

'Russische topclub bereidt formeel bod voor op Groningen-smaakmaker Doan'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 07:56di 11-06-2019 om 07:56

FC Groningen kan spoedig een bod op Ritsu Doan tegemoet zien. Volgens CoolJapan Soccer weten diverse bronnen te melden dat Spartak Moskou wil doorpakken in de jacht op de twintigjarige middenvelder.

De Russische topclub zou ruim acht miljoen euro op tafel moeten leggen voor de Japanse international. Mogelijk krijgt Spartak nog wel concurrentie, onder meer uit eigen land. Ook CSKA Moskou, dat eerder een voorstel zag worden afgeslagen, kan een nieuwe en verbeterde aanbieding neerleggen bij FC Groningen, schrijft het Japanse medium. Naar verluidt toonden Southampton en Shakhtar Donetsk eveneens al interesse in Doan.

De smaakmaker van FC Groningen was het voorbije seizoen goed voor vijf goals en drie assists in 32 Eredivisie-duels. Hij plaatste zich met de ploeg van coach Danny Buijs voor de play-offs om Europees voetbal, maar daarin was Vitesse te sterk.

Spartak Moskou is de nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Russische Premjer-Liga. De club stroomt daardoor in de voorrondes van de Europa League in. CSKA eindigde één plekje hoger en is al verzekerd van deelname aan dat toernooi.

Poll

Is Doan goed genoeg voor de Eredivisie-top?

(6330 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws