Waterreus ziet 'campingvoetbal': 'Met topsport heeft 't natuurlijk niets te maken'

Waterreus ziet 'campingvoetbal': 'Met topsport heeft 't natuurlijk niets te maken'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 08:21di 11-06-2019 om 08:21

Ronald Waterreus heeft nog steeds zijn bedenkingen bij het WK voor vrouwen. De oud-doelman van PSV vindt dat er aardig wat 'campingelftallen' zijn afgereisd naar Frankrijk.

Les Bleus openden vrijdagavond het toernooi met een eenvoudige zege op Zuid-Korea, dat weinig indruk wist te maken op Waterreus. 'Met alle respect voor die dames uit Korea, hoor. Maar met topsport heeft het natuurlijk niets te maken. En zo kun je moeiteloos nog 14 van de 24 ploegen afstrepen', schrijft hij in zijn column voor De Limburger.

Landen als Zuid-Korea worden echter niet bepaald kritisch benaderd, vindt Waterreus. 'Het moet allemaal lief, leuk en gezellig zijn. Uit je kritiek, dan ben je een vrouwenvoetbalhater. (…) Ik zou het verhelderend vinden als dit soort zaken ook wordt benoemd op televisie. Dat er gewoon wordt gesteld dat die Koreanen er niks van bakten. Kijkers zijn niet gek namelijk.'

In het Nederlandse vrouwenvoetbal zijn wél positieve tendensen te zien, vindt de oud-doelman. 'In die zin moest ik een beetje lachen om die opmerking van mijn collega-mopperkont, die van Veronica Inside. Die noemde het 'belachelijk' dat meisjes op jonge leeftijd in jongensteams moeten voetballen bij hun amateurclubs.' Volgens Waterreus zijn de opgroeiende meiden daar juist alleen maar beter van geworden. ''We' zijn Europees kampioen en dat met een groep meiden die grotendeels tussen jongens heeft leren voetballen.'

Nederland begint dinsdagmiddag aan het WK met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt in Le Havre.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar gaat het WK-avontuur van de Oranje Leeuwinnen eindigen?

(2817 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws