De Boer: 'Frankrijk heeft vrouwelijke Van Dijk, wij hebben Van de Sanden'

De Boer: 'Frankrijk heeft vrouwelijke Van Dijk, wij hebben Van de Sanden'

11-06-2019 09:36
8

Ronald de Boer heeft hoge verwachtingen van de Oranje Leeuwinnen op het WK in Frankrijk. De 49-jarige oud-voetballer rekent in het eerste groepsduel met Nieuw-Zeeland dinsdag vooral op snelheidsduivel Shanice van de Sanden.

"Ik heb bij Frankrijk vrijdag de vrouwelijke Virgil van Dijk zien lopen, een boomlange, kopsterke verdediger", zegt De Boer in De Telegraaf, doelend op Wendie Renard, die tegen Zuid-Korea (4-0) twee keer raak kopte. "Wij hebben een ander wapen: Shanice van de Sanden. Zij kan met haar snelheid echt het verschil maken." Hij verwacht dat Oranje de poule met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada gaat overleven. "En dan een beetje mazzel hebben met wie je in de knock-outfase treft."

De Boer denkt dat het niveau van het vrouwenvoetbal de komende jaren nog flink gaat stijgen, zeker als de Leeuwinnen nu goed presteren op het WK. "Door het huidige succes gaan steeds meer meisjes voetballen. Zo zullen er meer diamantjes opstaan", aldus de analist, die nog wel advies heeft. "Je moet het vrouwenvoetbal qua niveau alleen niet vergelijken met de mannen."

"Kijk naar het tennis. De nummer 500 van de wereld bij de mannen zou nog dik winnen van de nummer één van de vrouwen. Toch is vrouwentennis topsport, want relatief gezien ligt de intensiteit even hoog. Dat geldt ook voor het damesvoetbal."