LIVE: Oranjevrouwen openen WK met late overwinning (gesloten)

LIVE: Oranjevrouwen openen WK met late overwinning (gesloten)

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 16:52di 11-06-2019 om 16:52

Voor de Oranjevrouwen begint het WK dinsdagmiddag met een groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. In het Franse Le Havre wordt om 15.00 uur afgetrapt en VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Oranje begint in de sterkste opstelling tegen Nieuw-Zeeland. Dat betekent dat Kika van Es een basisplaats heeft, ondanks dat ze in de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië een handbreuk opliep. Centrale verdedigster Anouk Dekker is geschorst en zit op de tribune.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft geen verrassingen in petto. Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk, Sherida Spitse, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Lieke Martens vormden tijdens het gewonnen EK al het middenveld en de voorhoede en zijn twee jaar later nog steeds de bepalende spelers.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Het WK voor vrouwen wordt van 7 juni tot en met 7 juli afgewerkt in Frankrijk en telt 24 deelnemers. De Oranje Leeuwinnen spelen in de groepsfase, naast Nieuw-Zeeland, tegen Canada en Kameroen. Canada won maandag het eerste groepsduel van Kameroen. Oranje trapt woensdagmiddag om 15.00 uur af in Le Havre.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws