'Ajax wil PSV aftroeven en gaat voor WK-sensatie (18) van Valencia'

'Ajax wil PSV aftroeven en gaat voor WK-sensatie (18) van Valencia'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 11:06di 11-06-2019 om 11:06

Ajax heeft belangstelling voor een Zuid-Koreaanse middenvelder van Valencia. Met dat nieuws pakt het lokale Super Deporte dinsdag uit op de voorpagina. Het gaat om Kang-In Lee, die zich op het WK onder 20 jaar heeft ontpopt tot een sensatie. Ook PSV zou in de markt zijn.

Zuid-Korea stootte afgelopen weekend door tot de halve finale van het WK onder 20 jaar in Polen en Lee (18) vertolkte een glansrol met twee assists en een goal. De historische prestatie heeft ertoe geleid dat veel clubs naar de Koreaanse talenten kijken. Lee werd al in de gaten gehouden vanuit Nederland, maar de belangstelling heeft volgens Super Deporte een 'nieuwe dimensie' gekregen.

Ajax zou nadrukkelijk in de markt zijn voor Lee, terwijl ook PSV op de loer ligt. De Amsterdammers zijn naar verluidt serieuzer en hebben de betere papieren. Ajax-directeur Marc Overmars zou op dit moment werken aan een openingsbod op het wonderkind. Vorig jaar hield Valencia nog een transfer van Lee naar Real Madrid tegen.

Lee kwam afgelopen seizoen tot drie optredens in de Primera División. Vorige maand won hij met Valencia de Copa del Rey ten koste van FC Barcelona, al ontbrak hij door interlandverplichtingen bij de eindstrijd. De aanvallend ingestelde middenvelder ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij Valencia.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws