FC Barcelona gaat Frenkie de Jong officieel presenteren: 'Veel is al geregeld'

FC Barcelona gaat Frenkie de Jong officieel presenteren: 'Veel is al geregeld'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 11:42di 11-06-2019 om 11:42

Frenkie de Jong krijgt na zijn vakantie een officiële presentatie bij FC Barcelona. In januari zette de middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Camp Nou.

De Jong gaat deze week met zijn vriendin Mikky Kiemeney op vakantie, waarna hij er nog even op uit trekt met zijn broertje en enkele vrienden. Dan volgt de verhuizing naar Barcelona. "De vakantie is lekker, maar het seizoen is zo snel voorbijgegaan", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

"We hebben zoveel wedstrijden gespeeld. Het voelde nooit als 'wat is het lang en wat is het zwaar'. Maar nu het vakantie is, voelt dat ook wel fijn. Daarna lekker naar Barcelona. Nog niet alles is geregeld voor mijn vertrek naar Spanje, maar wel veel. Er komt een presentatie, maar wanneer is nog onduidelijk."

Barcelona betaalt een maximaal bedrag van 86 miljoen euro voor De Jong. In zijn laatste seizoen bij Ajax werd de middenvelder kampioen en bekerwinnaar én schopte hij het tot de halve finale van de Champions League. Met het Nederlands elftal verloor De Jong de finale van de Nations League.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws