Londen, Justin achterna of nog één jaartje Ajax: 5 transferopties voor Van de Beek

Londen, Justin achterna of nog één jaartje Ajax: 5 transferopties voor Van de Beek

11-06-2019 13:00
34

Na een welverdiende en ongetwijfeld broodnodige vakantie moet Donny van de Beek (22) een knoop doorhakken over zijn sportieve toekomst. Gaat de middenvelder van Ajax en Oranje een topseizoen verzilveren met een stap naar een grote competitie? Of blijft hij nog minimaal een jaar in Amsterdam? VoetbalPrimeur zet vijf transferopties op een rij voor Van de Beek. 

Manchester United
Na een rampseizoen kan van Manchester United het nodige transferspektakel verwacht worden. De steenrijke Premier League-club móet fors investeren om aartsrivalen Liverpool en Manchester City enigszins in zicht te houden. Ander Herrera is vertrokken en Paul Pogba - in de belangstelling van Real Madrid en Juventus - aast naar verluidt op een transfer, dus manager Ole Gunnar Solskjaer kan waarschijnlijk wel een nieuwe middenvelder gebruiken. United zet deze zomer vol in op jonge, hongerige spelers; Van de Beek past perfect in het plaatje. 

Borussia Dortmund
Op een tot nu toe relatief rustige transfermarkt liet Borussia Dortmund deze maand z'n spierballen zien. Voor Thorgan Hazard, Nico Schulz en Julian Brandt werd in totaal 75 miljoen euro afgetikt door de vice-kampioen van Duitsland. Om komend seizoen een serieuze gooi te doen naar de prijzen, wil Dortmund óók nog een middenvelder van topkwaliteit aantrekken. Loopwonder Van de Beek zou waarschijnlijk uitstekend gedijen in de aanvalsmachine van trainer Lucien Favre. 

AS Roma
Paulo Fonseca, sinds deze week de nieuwe trainer van AS Roma, ziet Van de Beek volgens Italiaanse media als de ideale regisseur voor zijn vorm te geven middenveld in Stadio Olimpico. Roma is natuurlijk een aantrekkelijke club, al ontbreken de Giallorossi komend seizoen in de Champions League en is het dus ook maar de vraag of een transfersom van circa 50 miljoen euro op te hoesten is door de nummer zes van Italië. In Rome zou Van de Beek teamgenoot worden van Justin Kluivert, met wie hij jarenlang samenspeelde bij Ajax. 

Tottenham Hotspur
Net als Manchester United is ook Tottenham Hotspur van plan om met geld te smijten. Na twee transferwindows met welgeteld nul aankopen wil manager Mauricio Pochettino de selectie van de Champions League-finalist naar een hoger niveau tillen. Christian Eriksen heeft ondertussen laten blijken dat hij na zes jaar bij Spurs graag een nieuwe uitdaging aangaat. Kortom: het middenveld van Tottenham gaat op de schop. Een ideaal project voor Van de Beek? 

Ajax
Premier League, Bundesliga, Serie A, Primera Division: tuurlijk, het kan allemaal. De zaakwaarnemer van Van de Beek krijgt de komende weken ongetwijfeld telefoontjes uit heel Europa. Na een droomseizoen in de Eredivisie en de Champions League lijkt dit het perfecte moment voor de Oranje-international om zijn succes te verzilveren en de stap te zetten naar de absolute top.

Toch is het allerminst zeker dat Van de Beek daadwerkelijk verkast. De middenvelder liet al een paar keer blijken dat hij erg gelukkig is in Amsterdam. Zijn vraagprijs zal bovendien een groot aantal clubs afschrikken. De fans van Ajax mogen hopen op een Hakim Ziyech-scenario. Toen in de zomer van 2018 iedereen zeker wist dat Ziyech ging vertrekken, bleef de kieskeurige spelmaker tóch nog een jaartje in Amsterdam. De perfecte club was simpelweg niet voorbijgekomen. 

Wat moet Van de Beek doen? In Amsterdam blijven of nú de stap naar het buitenland zetten? En bij welke club vind je 'm passen? Laat jouw mening horen in de comments!