Heracles maakt transfer Duarte officieel: 'We hadden hem graag behouden'

Heracles maakt transfer Duarte officieel: 'We hadden hem graag behouden'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 13:22di 11-06-2019 om 13:22

Lerin Duarte verlaat Heracles Almelo transfervrij voor Aris Thessaloniki. Dat bevestigt de eredivisionist dinsdag. Duarte heeft in Griekenland zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.

De overstap van Duarte, die over een aflopend contract beschikte in Almelo, hing al even in de lucht. Bij Heracles betreurt men het vertrek van de 28-jarige middenvelder. "We hadden Lerin graag langer voor Heracles Almelo willen behouden", reageert technisch Tim Gilissen op de clubsite.

"Hij is in vijf seizoenen, over twee periodes, een belangrijke waarde gebleken en afgelopen seizoen wist hij zijn rendement te verbeteren. Wij hebben namens Heracles Almelo een goede aanbieding gedaan, maar de ambitie van Lerin om een keer in het buitenland te spelen heeft hem doen besluiten ons te verlaten."

Aris Thessaloniki werd afgelopen seizoen vijfde in Griekenland en gaat door de bekerwinst van kampioen PAOK de Europa League in. Duarte speelde eerder voor Sparta, Ajax, sc Heerenveen en NAC Breda. Heracles neemt ook afscheid van Brandley Kuwas, die volgend seizoen bij Al-Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten speelt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws