'De Ligt moet Ajax verlaten, maar ik werk bij PSV en praat daar liever niet over'

'De Ligt moet Ajax verlaten, maar ik werk bij PSV en praat daar liever niet over'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 13:40di 11-06-2019 om 13:40

Boudewijn Zenden juicht een vertrek van Matthijs de Ligt bij Ajax toe. De negentienjarige verdediger staat in de belangstelling van half Europa, maar heeft de knoop nog niet doorgehakt.

Zenden wordt door het Spaanse Esports Cope gevraagd naar zijn mening over De Ligt en is duidelijk: de Ajax-captain is toe aan een nieuwe uitdaging. "Het is het juiste moment voor De Ligt om Ajax te verlaten", zegt Zenden, die als specialistentrainer verbonden is aan PSV. "Ik weet niet waar hij heengaat. Ik werk bij PSV en het voelt niet echt goed om over de toekomst van een Ajax-speler te praten."

Waar De Ligt nog twijfelt over zijn volgende stap, weet Frenkie de Jong al dat hij volgend seizoen in Camp Nou voetbalt. "De Jong heeft de perfecte speelstijl voor Barça, want hij lijdt nooit balverlies en is niet bang om fouten te maken. Hij is een goede passer", aldus Zenden, die tussen 1998 en 2001 onder contract stond bij Barcelona. "Maar we moeten niet vergeten dat hij concurrentie heeft van Rakitic, Busquets en Vidal. Hij moet eerst nog zijn plek afdwingen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws