'Memphis durfden ze niet te bekritiseren en Koeman durfde hem niet te wisselen'

'Memphis durfden ze niet te bekritiseren en Koeman durfde hem niet te wisselen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 14:26di 11-06-2019 om 14:26

Henk Spaan is overduidelijk geen fan van Memphis Depay. In zijn column in Het Parool haalt Spaan dinsdag opnieuw uit naar de aanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal. 

Zaterdag schreef de columnist al een pittig stukje over Memphis, die onlangs met Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis een boek over zijn leven uitbracht. 'Ik las in VI een onderverdeling van de internationals naar nationale, Europese en mondiale top. Op Memphis werd het stempel 'wereldklasse' gedrukt door een collega van de schrijver van het boek. Twee interlands gespeeld en nauwelijks een bal kunnen aannemen', verbaast hij zich. 

'Tegen Portugal 33 keer balverlies. Dat is geen wereldklasse, dat is wanhopig en tevergeefs aanklampen bij de subtop', stelt Spaan daarop. 'Ik zag de nabeschouwing bij de NOS. De naam van Depay viel niet. Die van Cillessen wel, wat logisch was. Memphis durfden ze niet te bekritiseren. En Koeman durfde hem niet te wisselen.'

Memphis (25) stond afgelopen week twee keer in de basis bij Oranje, dat tot de finale van de Nations League reikte. Portugal was zondagavond met 1-0 te sterk. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Memphis van wereldklasse?

(3082 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws