Roda JC heeft beet en stelt De Jong aan als trainer: 'Koempelmentaliteit'

Roda JC heeft beet en stelt De Jong aan als trainer: 'Koempelmentaliteit'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 15:53di 11-06-2019 om 15:53

Jean-Paul de Jong is de nieuwe trainer van Roda JC. De Keuken Kampioen Divisie-club meldt dat dinsdag via de officiële kanalen. De Jong werd aan het begin van 2018/19 ontslagen door FC Utrecht. Sindsdien zat hij zonder club. Hij heeft voor één jaar getekend, met daarbij de optie voor een tweede seizoen. 

'Met het binnenhalen van Jean-Paul de Jong heeft Roda JC haar gewenste kandidaat voor de trainersvacature binnengehaald. Roda JC heeft bij het zoeken naar een geschikte kandidaat haar kenwaarden in acht gehouden. Met De Jong heeft de club een trainer in huis gehaald die de Koempelmentaliteit kent en deze als geen ander weet te waarborgen', meldt Roda in een bericht op het digitale thuis.

De 48-jarige De Jong speelde veertien seizoenen voor FC Utrecht. Het leverde de voormalig middenvelder de titel 'Mr. FC Utrecht' op. Na zijn actieve loopbaan werd De Jong in 2013 trainer van FC Eindhoven. Utrecht haalde hem twee jaar later als assistent-trainer terug naar stadion Galgenwaard. Toen Erik ten Hag naar Ajax vertrok, nam De Jong het stokje over. Begin september werd hij vervangen door Dick Advocaat.

Roda nam in de slotfase van afgelopen seizoen afscheid van Robert Molenaar. Eric van der Luer nam daarna het stokje over als interim-trainer. Ook de naam van John van 't Schip gonsde rond in Kerkrade

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Goede keus van Roda?

(967 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws