PSV en Sparta geven klap op transfer: 'We wilden dolgraag met hem verder'

PSV en Sparta geven klap op transfer: 'We wilden dolgraag met hem verder'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 16:10di 11-06-2019 om 16:10

Laros Duarte gaat met Sparta de Eredivisie in. De 22-jarige middenvelder is door de promovendus definitief overgenomen van PSV. Beide clubs bevestigen de transfer dinsdag via de officiële kanalen. 

Duarte werd sinds de winterstop door Sparta gehuurd van PSV. Met de formatie van trainer Henk Fraser promoveerde hij via de nacompetitie naar de Eredivisie. In de finale van de play-offs werd De Graafschap verslagen. Nu is Duarte dus definitief ingelijfd.

"Tijdens zijn verhuurperiode maakte Laros zo veel indruk, dat wij dolgraag langer met hem verder wilden", legt technisch directeur Henk van Stee uit op de website van Sparta. "We zijn met elkaar in gesprek gegaan en merkten dat hij zelf ook langer op Het Kasteel wilde blijven. Hij heeft de afgelopen maanden een belangrijke rol gespeeld en we verwachten dat hij ook in de Eredivisie van grote waarde zal zijn."

Duarte doorliep de volledig jeugdopleiding van Sparta voordat hij in 2015 naar Eindhoven verkaste. De middenvelder speelde namens Jong PSV tachtig wedstrijden in de eerste divisie. Tot een debuut in PSV 1 kwam het niet. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws