Marokko openbaart definitieve Afrika Cup-selectie: drie Eredivisie-spelers

Marokko openbaart definitieve Afrika Cup-selectie: drie Eredivisie-spelers

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 16:18di 11-06-2019 om 16:18

Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi zijn deze zomer actief op de Afrika Cup. Hervé Renard, bondscoach van Marokko, heeft het Eredivisie-drietal opgenomen in de definitieve selectie.

Ziyech, Mazraoui (beiden Ajax) en Idrissi (AZ) overleefden de laatste schifting van Renard, die nog vier spelers moest wegstrepen van de voorlopige selectie. Onder meer Amine Harit (Schalke 04), en Ayoub El Kaabi (Hebei China Fortuna) vielen af. De Eredivisie-spelers van Ajax en AZ speelden nog nooit op de Afrika Cup. Ziyech heeft wel WK-ervaring.

Naast Ziyech, Mazraoui en Idrissi telt de definitieve selectie van Marokko de nodige spelers met een verleden in de Eredivisie. Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Manuel da Costa kregen een uitnodiging van Renard. Sofyan Amrabat, middenvelder van Club Brugge, ontbreekt.

De Afrika Cup begint voor Marokko op 23 juni met een wedstrijd tegen Namibië. Vijf dagen later is Ivoorkust de tegenstander. Het laatste groepsduel speelt Marokko op 1 juli tegen Zuid-Afrika. Het eindtoernooi, dat begint met een groter deelnemersveld van 24 landen, vindt dit jaar plaats in de zomer. Egypte is het gastland. De finale is op 13 juli in Caïro.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws