Supersub Roord kopt Oranjevrouwen in 92e minuut naar zege op Nieuw-Zeeland

11-06-2019 16:53
52

De Oranjevrouwen zijn met een minimale zege begonnen aan het WK in Frankrijk. Het eerste groepsduel met Nieuw-Zeeland eindigde in een 1-0 zege. Invalster Jill Roord kopte Nederland in blessuretijd naar een overwinning.

Met vraagteken Kika van Es in de basis en verder grote namen als Lieke Martens, Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema speelde Oranje een zeer moeizame eerste helft. De Europees kampioen slaagde er amper in om uitgespeelde kansen te creëeren tegen het stugge Nieuw-Zeeland. Pogingen van Miedema en Martens leverden niets op. Aan de andere kant van het veld schoot Chance, aanvalster van Nieuw-Zeeland, tegen de lat.

Kort na de pauze werd Nieuw-Zeeland wederom gevaarlijk. Ditmaal was Gregorius dichtbij een doelpunt. Keepster Sari van Veenendaal keerde de inzet knap.

De Oranjevrouwen werden na de 60e minuut dominanter en drongen de tegenstander terug op eigen helft. Tot twee keer toe had topscoorster Miedema het vizier niet op scherp staan. Het duel leek op een teleurstellende remise af te stevenen, maar invalster Jill Roord maakte in blessuretijd het verschil. In de 92e minuut kopte ze raak.

Over vier dagen staat de volgende WK-wedstrijd op het programma voor het elftal van bondscoach Sarina Wiegman. Zaterdag is Kameroen de tegenstander. Kameroen verloor maandag met 1-0 van Canada.