Felle Gullit: 'Je kunt zeggen dat hij houdbaar is, maar het begint bij De Ligt'

Felle Gullit: 'Je kunt zeggen dat hij houdbaar is, maar het begint bij De Ligt'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 21:14di 11-06-2019 om 21:14

Ruud Gullit heeft zijn bedenkingen bij de veelgeroemde defensie van Oranje, die gedragen wordt door Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk. Volgens de Ziggo Sport-analyticus mag er meer geëist worden van het Nederlands elftal.

De 'wittebroodsweken' zijn inmiddels voorbij voor de ploeg van zijn ex-ploeggenoot Ronald Koeman, vindt Gullit. "Nu moeten we gewoon weer gezond en kritisch kijken naar dat wat niet goed gaat", laat hij weten tijdens de EK-kwalificatie-uitzending van Ziggo Sport. Gullit doelt op het hoge aantal tegengoals dat Oranje moet incasseren. "We worden geroemd door de goede verdedigers die we hebben, maar we staan wel elke keer achter. Dat moet echt verbeterd worden, want dat is gewoon niet goed."

Tijdens de Nations League-finale tegen Portugal was het weer raak voor Oranje: Gonçalo Guedes zette het gastland op voorsprong en de Portugezen gaven de 1-0 niet meer weg. "De Ligt loopt uit positie en wordt door zijn benen gespeeld. Dan kun je wel zeggen: die bal was houdbaar. maar het begint bij De Ligt die uitstapt. Helemaal niet nodig. Dat zijn dingen die er echt uit moeten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Eens met Gullit?

(1683 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws