'Uniek La Liga-seizoen op komst: mogelijk 21 in plaats van twintig clubs'

'Uniek La Liga-seizoen op komst: mogelijk 21 in plaats van twintig clubs'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 22:04di 11-06-2019 om 22:04

De Primera Division-jaargang 2019/2020 zal mogelijk worden afgewerkt met 21 in plaats van twintig clubs. Degradant Girona overweegt een gang naar de rechter, meldt El Mundo dinsdagavond.

De club uit Catalonië eindigde het seizoen als nummer 18, met vier punten minder dan Real Valladolid, dat echter werd beschuldigd van matchfixing. Valencia moest tijdens de laatste speeldag winnen in Valladolid om Champions League-kwalificatie veilig te stellen: de thuisploeg was al zeker van handhaving en zou de wedstrijd verkocht hebben. Wanneer de beschuldigingen gegrond blijken te zijn, zou dat betekenen dat Real Valladolid zes punten in moet leveren: Girona zou dan boven de degradatiestreep belanden, ten koste van Real Valladolid.

Het gerechtelijk onderzoek naar de verdachte wedstrijd zal waarschijnlijk echter niet voor de start van het nieuwe seizoen afgerond kunnen worden, stelt El Mundo. Wanneer Girona, in een aparte zaak, in het gelijk wordt gesteld, wordt er mogelijk een extra club aan het nieuwe Primera Division-seizoen toegevoegd. Mocht Real Valladolid later schuldig worden bevonden aan matchfixing, dan wordt de club naar alle waarschijnlijkheid alsnog uit de competitie genomen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws