Oranje verder op achterstand: Duitsland wervelt, late zege voor Noord-Ierland

11-06-2019 22:37
81

Duitsland heeft na de overwinningen op Nederland en Wit-Rusland ook Estland aan de zegekar gebonden. Die Mannschaft liet werkelijk niets heel van Estland, dat van geluk mocht spreken dat de dubbele cijfers niet gehaald werden: 8-0. Doordat ook Noord-Ierland won, moet Oranje aan de bak.

Duitsland moest het zonder bondscoach Joachim Löw stellen, maar dat had geen moment invloed. Marco Reus opende in de tiende minuut de score op aangeven van rechtsback Thilo Kehrer. Het bleek de opmaat voor een zéér eenvoudige avond voor de Duitsers, die er lustig op los combineerden en niets te duchten hadden van Estland. Serge Gnabry, Leon Goretzka en Ilkay Gündogan (strafschop) voerden de score binnen het half uur flink op. Een monsterscore leek in de maak, helemaal toen het na 37 minuten ook 5-0 werd via Reus. De Dortmund-aanvaller scoot fraai raak uit een vrije trap.

In de tweede helft hield Estland een kwartiertje stand, voordat Gnabry de supporters in Mainz trakteerde op de 6-0. Invaller Timo Werner tekende voor de 7-0 en Leroy Sané, na eerder nog een goal afgekeurd te zien worden, tekende voor het slotakkoord: 8-0. Op de overwinning viel niet eens iets af te dingen. De formatie van Löw heeft in groep C van de EK-kwalificatie nu zes punten meer dan het Nederlands elftal, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Net als Duitsland behield ook Noord-Ierland zijn foutloze status. De Noord-Ieren speelden hun vierde wedstrijd, op bezoek bij Wit-Rusland in Minsk. Het thuisland leek op weg naar een gelijkspel, maar in de slotfase sloegen de bezoekers toe. Paddy McNair scoorde, waardoor Noord-Ierland nu negen punten meer heeft dan Oranje.