Steijn: 'Ik laat me niet onder druk zetten, door niemand. Dan maar niet naar PEC'

Steijn: 'Ik laat me niet onder druk zetten, door niemand. Dan maar niet naar PEC'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 23:34di 11-06-2019 om 23:34

Maurice Steijn verruilt VVV-Venlo na vijf bijzonder succesvolle seizoenen voor Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten. De 45-jarige Hagenaar zette aanvankelijk in op een binnenlandse transfer, maar zag een deal met PEC Zwolle afketsen.

PEC meldde zich begin mei bij de trainer en wilde binnen twee dagen antwoord, laat Steijn weten in zijn 'afscheidsinterview' met Voetbal International. "Maar ik had nog zo veel te regelen in Venlo qua huis, qua gezin, qua afkoopsom met VVV, terwijl we ook nog moesten spelen tegen nota bene PEC en die woensdag erop Vitesse." De deal met PEC kwam er uiteindelijk niet. "Ik laat me niet onder druk zetten, door niemand. Dus dan maar niet naar Zwolle."

Voorzitter Adriaan Visser liet na het afketsen van de transfer weten dat de salariseisen van Steijn te hoog waren. De trainer ontkent dit echter in alle toonaarden. "Beetje flauw van de voorzitter daar om dan in de pers te roepen dat ik tachtig procent meer wilde verdienen dan ik kreeg bij VVV. Totale onzin."

Nu heeft de Hagenaar een 'mooi alternatief' gevonden voor een verhuizing naar Zwolle. "Financieel, uiteraard, maar toch ook sportief. De tijd dat je lacherig kon doen over het voetbal daar, is wel voorbij." Dat hij ooit nog terugkeert in het Nederlandse profcircuit, sluit Steijn echter niet uit. "Kan altijd nog. Ik ben nu gewoon benieuwd waar dit avontuur me zal gaan brengen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws