Aanbieding voor Nijland uit Zuid-Amerika: 'Mijn dochter vloog in de gordijnen'

Aanbieding voor Nijland uit Zuid-Amerika: 'Mijn dochter vloog in de gordijnen'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 06:58wo 12-06-2019 om 06:58

Hans Nijland heeft besloten om níet in te gaan op een aanbieding uit het buitenland. De scheidend algemeen directeur van FC Groningen, bezig aan zijn laatste werkweek bij de club, kon aan de slag in Zuid-Amerika. 

Dat vertelde Nijland deze week bij Sport Noord Café van RTV Noord. "Ik kon voor één seizoen interim-directeur bij een club worden, terwijl ik tegelijkertijd iemand zou inwerken. Het was in een ver buitenland, op het Zuid-Amerikaanse continent. Maar toen we het onze dochter van 14 voorlegden, vloog ze hoog in de gordijnen. Zo’n signaal kun je niet naast je neerleggen. Dit kwam te vroeg."

Bij de sportshow blikte Nijland, die ruim 23 jaar in dienst was van FC Groningen, uitgebreid terug op zijn ups en downs. "Natuurlijk heb ik domme fouten gemaakt, maar daardoor heb ik ook veel geleerd. De bouw van het huidige stadion bijvoorbeeld. Dat is, denk ik, de redding van de club geweest. Was dat stadion er niet gekomen, dan waren we een club als Volendam geworden: degradatie, weer terug naar de Eredivisie, et cetera."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws