De Jong: 'Geen topfavoriet op EK. Maakt niet uit, als we die beker maar winnen'

De Jong: 'Geen topfavoriet op EK. Maakt niet uit, als we die beker maar winnen'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 07:16wo 12-06-2019 om 07:16

Het gaat Frenkie de Jong te ver om hem als het ontbrekende schakeltje te omschrijven bij het Nederlands elftal. De 22-jarige middenvelder van Ajax beaamt desondanks dat Oranje in de lift zit.

"Ik weet natuurlijk niet hoe het was voordat ik erbij kwam. Maar ik denk wel dat we daarna een heel goede ontwikkeling hebben doorgemaakt, als team zijn gegroeid", zegt De Jong in De Telegraaf. "Voor het hele Nederlands voetbal is het een uitstekend jaar geweest."

"Mijn rol is te zorgen dat we aan het voetballen komen", omschrijft De Jong zijn eigen aandeel. "Dat het spel goed is verzorgd en dat we tussen het middenveld en de verdediging van de tegenstander komen." Het leverde hem in heel Europa lof op. "Het is natuurlijk leuker om te worden geprezen dan kritiek te krijgen. Toch probeer ik alleen te luisteren naar de mensen om me heen die ook echt kritisch durven kijken. Zo kan ik me elke wedstrijd weer een beetje ontwikkelen."

De Ajacied kijkt al uit naar het EK. "Ik denk dat wij met Oranje nog veel beter kunnen. Het voordeel is ook dat we alleen maar jongens hebben die zich nog steeds ontwikkelen." Toch ziet hij Oranje na zeges op Frankrijk, Duitsland en Engeland niet als EK-favoriet. "Ik denk wel dat we hebben laten zien dat mensen weer rekening met ons moeten houden. Alleen zullen we niet een van de topfavorieten zijn. Dat maakt ook niet uit. Als we die beker maar winnen."

Poll

Staat Frenkie de Jong komend seizoen in de basis bij Barça?

(21630 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws