Spits (20) vertrekt na vier wedstrijden uit Utrecht: 'Dit kan een opstapje zijn'

Spits (20) vertrekt na vier wedstrijden uit Utrecht: 'Dit kan een opstapje zijn'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 09:05wo 12-06-2019 om 09:05

Tim Freriks is vertrokken bij FC Utrecht. De twintigjarige spits maakte in januari 2019 de overstap van FC Groningen naar stadion Galgenwaard. Zijn avontuur in Utrecht werd geen succes. Freriks kwam slechts vier keer in actie namens beloftenteam Jong FC Utrecht. 

Freriks, die op amateurbasis actief was in de Domstad, vervolgt zijn loopbaan nu bij derdedivisionist OFC. Blessures gooiden roet in het eten. "Twaalf weken geleden kreeg ik last van mijn rug en borstbeen. Dat werd alleen maar erger, zo erg dat ik niet meer kon voetballen. Ik heb heel lang thuis gezeten en veel onderzoeken gehad", vertelt hij aan website Het Amsterdamsche Voetbal

"Als ik gewoon fit was geweest, had ik een andere stap kunnen maken. Maar veel clubs haken af als ze niet weten wanneer ik fit ben."

Freriks wil zich bij OFC bewijzen - om vervolgens weer aan de slag te gaan als prof. "Ik denk dat dit voor mij een opstapje kan zijn om terug te keren in het betaald voetbal. Ik moet gewoon mijn oude niveau halen. Als ik dat haal, weet ik dat ik er weer kom."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws