Hiddink prijst 'kalf' van Ajax en Oranje: 'In no time van topklasse geworden'

Hiddink prijst 'kalf' van Ajax en Oranje: 'In no time van topklasse geworden'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 10:20wo 12-06-2019 om 10:20

Guus Hiddink geniet met volle teugen van het huidige Oranje. Ondanks de nederlaag in de finale van de Nations League, heeft de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een uitstekende indruk gemaakt op de 72-jarige Achterhoeker.

"Het is een genot om de ontwikkeling van deze groep te volgen", zegt Hiddink tegen Voetbal International. "Van de routiniers zijn Wijnaldum en Van Dijk perfecte voorbeelden. Zij zijn in hun carrière stapsgewijs naar een internationaal topniveau gegroeid."

"De jonkies van Ajax een spoedcursus topvoetbal gehad. Het feit dat ze in een korte tijd zó veel beter zijn geworden, tekent hun intelligentie. Gasten als De Ligt, De Jong en Van de Beek leren hun lessen snel en ze zijn heel bewust met hun sport bezig."

Hiddink ziet dat de Oranje-internationals er stáán. "Bij sommige talenten blijk je als coach valse hoop te koesteren, gebaseerd op hun potentieel, wachtend tot het er eindelijk uitkomt. Bij deze jongens is dat heel anders. De Ligt begon als een kalf dat los op de benen stond en in no time is hij een verdediger van topklasse geworden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws