Update: Roda JC bevestigt komst van Spanjaard als 'Head of digital scouting'

Update: Roda JC bevestigt komst van Spanjaard als 'Head of digital scouting'

12-06-2019 13:12 Laatste update: 14:48
72

Roda JC heeft met de Spanjaard José María Fernández Rubio een nieuwe technische man binnengehaald. Fernández wordt in Kerkrade 'head of digital scouting' wordt, aldus De Limburger.

De Spanjaard komt op voordracht van investeerder Mauricio Garcia de la Vega. Zijn komst valt samen met het moment dat Harm van Veldhoven tijdelijk buitenspel staat. Hij meldde zich dinsdag ziek, omdat hij niet meer in staat is om te werken.

Fernández komt echter niet als vervanger van de technisch en algemeen directeur, zo benadrukt Roda tegenover De Limburger. Toch gaat de Spanjaard zich wel bezighouden met het zoeken naar nieuwe spelers. Fernández is een expert op het gebied van data en scout mede op basis daarvan nieuwe spelers. De Spanjaard wordt ervoor verantwoordelijk betaalbare spelers te zoeken die zich bij Roda kunnen gaan ontwikkelen. 

Fernández is een bekende van De la Vega en was onlangs in Alicante om met de investeerder te praten met trainer Jean-Paul de Jong, wiens komst dinsdag wereldkundig werd gemaakt

Update 14:48 uur: Roda JC heeft de komst van José Maria Fernández Rubio bevestigd via de officiële kanalen. De Spanjaard zal in Kerkrade de functie van 
'Head of digital scouting' gaan bekleden. 'Roda JC hecht veel waarde aan data. In de moderne voetbalwereld wordt de kracht van data steeds belangrijker en noodzakelijker. Met het binnenhalen van Fernández Rubio haalt de club een expert binnen op het gebied van data-analyse van spelers', schrijft de club op de eigen website.