Oude bekende Scheimann verlaat Israël en keert officieel terug in Eredivisie

Oude bekende Scheimann verlaat Israël en keert officieel terug in Eredivisie

12-06-2019 16:21
9

VVV-Venlo blijft ongekend actief op de transfermarkt. De 31-jarige Samuel Scheimann komt over van Beitar Jeruzalem en tekent voor één seizoen in De Koel.

VVV had twee jaar geleden ook al serieuze interesse in Scheimann. "We waren al helemaal rond met de speler zelf. Maar uiteindelijk wilde zijn toenmalige werkgever hem niet vrijgeven en ketste de overgang af. Mooi dat het dit keer wel is gelukt", zegt manager voetbal Stan Valckx op de clubsite.

Scheimann is een verdediger, die werd opgeleid bij Feyenoord en NAC Breda. Na een periode bij de amateurs van Kozakken Boys maakte hij zijn profdebuut bij FC Den Bosch. Na een jaar Excelsior vertrok Scheimann naar zijn geboorteland Israël. Daar kwam hij uit voor achtereenvolgens Maccabi Haifa, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Haifa en Hapoel Be’er Sheva en Beitar Jeruzalem. Scheimann speelde twee interlands voor Israël.

VVV versterkte zich al met Richard Neudecker, Thorsten Kirschbaum, Steffen Schäfer en Elia Soriano. Peniel Mlapa werd bovendien overgenomen van Dynamo Dresden, maar de topscorer van afgelopen seizoen wordt naar alle waarschijnlijkheid doorverkocht.