'Op alle posities zijn er jongens in de PSV-opleiding die heel veel talent hebben'

'Op alle posities zijn er jongens in de PSV-opleiding die heel veel talent hebben'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 18:28wo 12-06-2019 om 18:28

Ruud van Nistelrooy is na zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV O19 onder de indruk van het talent in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. De voormalig topspits voorziet dan ook een toekomst waarin PSV veel spelers uit de eigen jeugd kan opstellen.

Van Nistelrooy ziet zowel in zijn eigen team als in de andere lagen van de jeugdopleiding van PSV veel aanstormend talent. "Op alle posities zijn er jongens die heel veel potentie hebben", zegt de trainer van het vlaggenschip van de opleiding tegenover PSV TV. "Dan is het de vraag of ze het om kunnen zetten in rendement en prestaties. Daar gaan we mee aan de slag, maar de potentie is zeker aanwezig."

De Eindhovense talenten moeten volgens Van Nistelrooy het pad van Mohamed Ihattaren volgen, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht van PSV. "Dat was mooi om te zien, daar doen we het voor bij de jeugdopleiding. Om dat soort jongens in het eerste te krijgen. Ik heb Gakpo, Bergwijn, Malen en Rosario allemaal langs zien komen als assistent of spitsentrainer, maar nu als hoofdtrainer heb ik Ihattaren door zien breken. Dat is extra bijzonder."

 p>

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws