'Barça moet begrijpen dat Ajax niet de club is van een paar jaar geleden'

'Barça moet begrijpen dat Ajax niet de club is van een paar jaar geleden'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 23:34wo 12-06-2019 om 23:34

Ronald de Boer denkt dat zowel Ajax als FC Barcelona baat kan hebben bij een onderlinge samenwerking. De oud-speler van beide clubs ziet het wel voor zich dat de Spaanse kampioen spelers op huurbasis naar Amsterdam laat gaan.

"Dat kan goed zijn, maar ze moeten begrijpen dat Ajax niet meer de club is van een paar jaar geleden", vertelt De Boer aan Marca. "Ze willen meedoen in de Champions League. Het is niet zo dat die jongens kunnen genieten, het is veel competitiever geworden." In maart bevestigde directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax al dat er gesproken wordt met de Catalanen.

De Boer waakt desondanks voor te veel huurlingen die enkel ervaring willen opdoen bij de Eredivisie-kampioen. Toch ziet hij ook kansen voor de Amsterdammers. "Als er zwakke plekken zijn in het elftal en jongens van Barça zijn er klaar voor, dan juich ik het toe."

De Boer laat zich ook uit over de situatie van Jasper Cillessen, die wil vertrekken uit Camp Nou. "Soms moet je kijken wie je voor je hebt. Marc-André Ter Stegen is een indrukwekkende doelman", stelt de oud-middenvelder. "Cillessen is ook een geweldige keeper en hij wil in belangrijke wedstrijden spelen. Hij heeft de kwaliteiten voor een goed team en ik begrijp dat hij wil vertrekken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Ajax gaan samenwerken met Barça?

(3764 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws