Update: Ajax-bronnen bevestigen naderende Bundesliga-transfer Sinkgraven

Update: Ajax-bronnen bevestigen naderende Bundesliga-transfer Sinkgraven

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 09:14do 13-06-2019 om 09:14

Daley Sinkgraven koerst af op een transfer naar de Bundesliga. Volgens BILD is de kans groot dat de linksback van Ajax 'binnen enkele dagen' zijn handtekening zet bij Bayer Leverkusen. 

In Leverkusen treft Sinkgraven met trainer Peter Bosz een oude bekende. Bosz was in het seizoen 2016/17 trainer in Amsterdam. Hij besloot Sinkgraven te transformeren tot vleugelverdediger. Bosz liet al eens doorschemeren dat de linkspoot in zijn ogen 'de Europese top kan bereiken' op die positie. 

In Amsterdam kampte Sinkgraven, oud-speler van sc Heerenveen, met het nodige blessureleed. Hij verloor in 2018 de concurrentiestrijd van Nicolás Tagliafico en zat afgelopen seizoen voornamelijk op de bank. Bayer Leverkusen is volgens BILD bereid om een kleine 5 miljoen euro te betalen voor de back. Sinkgraven heeft nog een contract tot medio 2020 bij Ajax.

BILD meldt dat Sinkgraven (23) zijn ja-woord al heeft gegeven; de Duitse boulevardkrant voorspelt dat 'binnen enkele dagen' een handtekening wordt gezet. Leverkusen eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Bundesliga en kwalificeerde zich daarmee voor de Champions League. 

Update 09.14: 'Bronnen binnen Ajax' bevestigen donderdag aan De Telegraaf dat Sinkgraven inderdaad voor een transfer naar Leverkusen staat. De deal wordt waarschijnlijk binnen een paar dagen in orde gemaakt. Sinkgraven kwam in januari 2015 voor een slordige 7 miljoen euro over van sc Heerenveen. Afgelopen seizoen kwam hij tot 11 officiële optredens. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Leverkusen een mooie club voor Sinkgraven?

(6574 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws