AZ legt 'moderne middenvelder' vast: 'Op jonge leeftijd al een echte prof'

AZ legt 'moderne middenvelder' vast: 'Op jonge leeftijd al een echte prof'

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 12:47do 13-06-2019 om 12:47

AZ heeft de zestienajrige Fedde de Jong gecontracteerd. De jeugdinternational ligt nu tot medio 2022 vast bij de Alkmaarders, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

De Jong speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van AZ. Daarvoor kwam hij uit voor FC Uitgeest. De middenvelder, die donderdag zijn zestiende verjaardag viert, kwam het afgelopen seizoen uit voor AZ Onder 16. Vorig jaar was De Jong aanvoerder van het AZ Onder 15 dat landskampioen werd.

"We zijn blij dat we Fedde hebben gecontracteerd", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van AZ. "Hij is een moderne middenvelder. Fedde is namelijk technisch vaardig, dynamisch en heeft de inhoud om continu in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Hij heeft scorend vermogen en ook het inzicht om een ploeggenoot vrij voor de keeper te kunnen zetten."

"Fedde is op jonge leeftijd al een echte prof en weet precies wat hij wil. Dit is voor hem een mooie eerste stap", vervolgt Huiberts. De Jong ging in januari met het eerste elftal mee op trainingskamp naar het Turkse Belek. "Ik ben een echte teamspeler die er altijd alles aan doet om te winnen", aldus De Jong zelf. "Wanneer ik in het AFAS Stadion speel? Ik ben vandaag zestien jaar geworden. Mijn doel is om over een jaar of twee te debuteren, het liefst nog vóórdat ik achttien jaar ben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws