'PSG gooit alle remmen los voor De Ligt: 100 miljoen euro (!) in vijf jaar'

'PSG gooit alle remmen los voor De Ligt: 100 miljoen euro (!) in vijf jaar'

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 14:15do 13-06-2019 om 14:15

Paris Saint-Germain is bereid om Matthijs de Ligt een salaris van - schrik niet - 380.000 euro per week te betalen. Dat meldt The Guardian. Omgerekend is dat ruim 1,6 miljoen euro per maand, oftewel een kleine 20 miljoen euro per kalenderjaar. 

In Parijs heeft technisch directeur Leonardo een vijfjarig contract opgesteld voor De Ligt. De captain van Ajax hoeft alleen nog maar zijn handtekening te zetten. Tot medio 2024 is de tiener dan verzekerd van in totaal 100 miljoen euro aan salaris. Of daar ook nog vakantiegeld bovenop komt, is niet bekend. 

Volgens The Guardian wil PSG ongeveer 70 miljoen euro plus bonussen betalen aan Ajax voor de diensten van De Ligt. De kampioen van Nederland vindt dat een schappelijk bedrag, maar of de deal daadwerkelijk doorgang vindt, hangt nu af van de speler zelf. 

De kans is namelijk groot dat zaakwaarnemer Mino Raiola het astronomische aanbod van PSG gebruikt om andere clubs wakker te schudden. Mogelijk zijn Europese grootmachten als Liverpool, Manchester United, FC Barcelona en Juventus óók bereid om De Ligt een dergelijk salaris voor te schotelen. 

De Telegraaf pakte donderdagochtend al uit met het nieuws dat De Ligt alleen nog maar zijn krabbel hoeft te zetten bij de kampioen van Frankrijk. PSG zou volgens de krant 'doodsbang' zijn voor een Frenkie de Jong-scenario. De middenvelder zag eerder dit jaar op het laatste moment af van een overstap naar Parijs. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is PSG een goede club voor De Ligt?

(27541 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws