Update: Aston Villa en Club Brugge bevestigen miljoenentransfer Wesley

Update: Aston Villa en Club Brugge bevestigen miljoenentransfer Wesley

13-06-2019 19:08
34

Wesley Moraes verkast voor 25 miljoen euro van Club Brugge naar Aston Villa, dat dit seizoen promoveerde naar de Premier League. Dat betekent een recordtransfer voor Club Brugge, Aston Villa én de Jupiler Pro League, meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens het Belgische medium tekent Wesley een contract voor vijf jaar in Birmingham. De deal zal later donderdag officieel naar buiten komen. Voor Aston Villa betekent het de duurste inkomende transfer ooit.

HLN stelt dat Wesley maar wat graag naar de Premier League wilde. Daarom sloeg hij onlangs de interesse van Bayer Leverkusen af. Bij Aston Villa komt Wesley een voormalig Eredivisie-speler tegen: Anwar El Ghazi staat ook bij Villa onder contract. Club Brugge slaagde er vorig jaar nog in om Wesley langer in Brugge te houden, maar het gonst sindsdien van de geruchten. Onder meer SS Lazio (Italië), Guangzhou Evergrande (China), Cardiff City (Engeland) en dus Bayer Leverkusen (Duitsland) meldden zich voor de spits. Uiteindelijk trekt Aston Villa aan het langste eind.

De vorige duurste uitgaande transfer in de Jupiler Pro League was die van Youri Tielemans, die voor 25 miljoen euro van Anderlecht naar AS Monaco ging. Op plek drie staat Marouane Fellaini, wiens transfer naar Everton Standard Luik 21,76 miljoen euro opleverde.

Update 19.08 uur: Aston Villa en Club Brugge hebben de transfer van Wesley naar Engeland bevestigd. Zodra de Braziliaan medisch gekeurd is en hij een werkvergunning heeft, kan hij een meerjarige verbintenis tekenen bij de promovendus.