Vrouw Mertens dwarsboomt overgang: 'Neem mij mee en ik vlieg meteen de bak in'

Vrouw Mertens dwarsboomt overgang: 'Neem mij mee en ik vlieg meteen de bak in'

13-06-2019 16:40
70

Dries Mertens zou een overstap naar China of de Verenigde Arabische Emiraten best zien zitten, maar zijn vrouw slaagt er tot nu toe in een overgang te dwarsbomen. Volgens Katrin Kerkhofs kan zo'n overstap namelijk ook veel kapotmaken.

"Dat zal nog wel even een discussiepunt blijven, want tegen het einde van een voetbalcarrière begint dat soort clubs zich te roeren", aldus Kerkhofs in een interview met HUMO. "Ik snap dat het verleidelijk is. Dries zegt: We moeten één of twee jaar opofferen, maar daarna zijn onze kleinkinderen veilig. Waarop ik: En dan? Die kleinkinderen zullen toch moeten werken?"

Mertens is inmiddels 32 jaar en staat nog één jaar bij Napoli onder contract. Volgens Kerkhofs is één of twee jaar naar een ver land 'niet niks'. "Wij zijn mensen die het moeten hebben van ons sociaal leven, zon, terrasjes... Ik kan mij niet inbeelden dat we in China gelukkig zouden zijn. En dan is één jaar lang. Het kan ook veel kapotmaken. Zeg nooit nooit, en ik heb niks tegen de mensen die wél voor dat avontuur kiezen, maar voorlopig win ik de discussies", vertelt ze.

"Daarbij: neem mij mee naar Saudi-Arabië – waar ik het uit ethische bezwaren al moeilijk mee zou hebben – en ik vlieg meteen de bak in. Ik zou gegarandeerd nietsvermoedend buitenkomen met blote schouders en een cocktail: écht iets voor mij!"